Vårpromenad i skogen

 
 
 
Naturen vaknar till liv, trädkronorna svajar kraftigt i vinden och smältvattnet har bildat stora pölar. Synen av smältvattnet får mig att bli lite nostalgisk, jag kommer ihåg när jag var liten och gjorde kanaler i gruset på vår uppfart så vattnet lätt skulle kunna transporteras ner i diket istället för att samlas i en pöl. Det var något jag gjorde varje år, en uppgift som jag tog på största allvar. Ibland gjorde jag små båtar av löv som jag lät följa med vattnet och ibland fyllde jag en hink genom att tålmodigt samla vatten i en liten röd plastspade som jag sen försiktigt förde till hinken. Av någon anledning kommer jag också att tänka på en gul/vit/blå jacka jag hade under en period, en jacka som alltid kom fram när temperaturen vart mildare. Jag har aldrig tyckt om de klumpiga vinterkläderna så skiftet till tunnare jackor är något som än idag gör mig väldigt glad. Kanske är det just för att det symboliserar vår, mer frihet att röra sig i skog och mark utan tunga kläder, som liten var jag ute nästan hela tiden kändes det som och jag älskade att bara springa omkring så det där med rätt kläder var en viktig detalj haha.
 
 Isabella

Åh hur gör du för att hålla dina mat-planeringar för visst bor du hemma? Varje vecka försöker jag planera min mat, vad jag ska laga, vad jag ska köpa hem men det faller alltid i kras just för att jag bor hemma. Hur ska man bära sig åt?

Svar: Yes jag bor hemma. Hmm, ett tips skulle kunna vara att se till att laga mycket mat vid ett tillfälle för att sen äta rester de dagar när man vet att man förmodligen kommer vara trött/ha ont om tid. Tex gjorde jag en linsgryta förra veckan som räckte till fyra måltider, bara en sån sak underlättar planeringen mycket tycker jag samtidigt som det ger en lite "andrum", det är ju skönt att inte behöva stå och laga mat varje dag. Jag är ingen expert men jag ska försöka tänka lite mer på det och skriva en inlägg om jag kommer på något bra!:)
Molly Wiström

2017-03-28 | 17:41:19
Hemsida: http://szalai.blogg.se
Isabella

Åh ja det hade varit guld!
Jag lagar ju redan mycket mat och försöker fixa matlådor (hallå, världen bästa uppfinning det där med matlådor!!) men det spricker alltid ändå. Särskilt det där med att försöka sluta med skräpmat och godis och att hålla min veganska kost. Känns stört omöjligt! Längtar så tills jag har eget hem och kan fylla mitt alldeles egna kök med endast det jag vill!

Svar: Jag är som sagt ingen expert så kan inte garantera några life-changing tips haha men jag känner igen mig i din situation så om inte annat kan det ju bli typ mål jag sätter upp för mig själv som kanske kan fungera som tips till andra också. Men det är precis samma för mig, försöker också äta så veganskt som möjligt + skära ner på skräpmat men det är inte lätt när föräldrarna kommer hem med fikabröd titt som tätt :')
Molly Wiström

2017-03-29 | 17:14:11
Hemsida: http://szalai.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback