April ~ Månadssummering 2017

 
 
 April, mycket händer både i naturen och skolan. De senaste dagarna har varit tunga men det överskuggar inte resten av dagarna som har varit rätt suveräna, lite kalla men man kan ju inte låta bli att glädjas över att det numera är ljust till halv nio på kvällen. Det känns ändå som att jag har hunnit med en hel del under månaden (vilket förmodligen beror på påsklovet), jag har spenderat några dagar hos mormor och morfar, lagat god mat, gått i skogen och planterat växter. Just det där med växter är ett "intresse" som verkligen vaknade till liv under april. Ena veckan tyckte jag bara tanken på att omplantera verkade tidskrävande för att i nästa finna mig själv med att pyssla med jord och växter nästan varje dag. Numera har jag betydligt fler växter i rummet och det är nästan så att jag inte vill ge mig förrän mitt rum förvandlas till en mindre djungel haha. Förutom att pyssla med växter har jag dekorerat en hel del, kanske var det som en följd av att jag besökte trädgårdsbutiken Herbanist som jag fick en våg av inspiration som gjorde att det började klia i fingrarna. Mitt mål har varit att få in mer natur i mitt rum och jag tycker att jag har lyckats!
 
 
 
 
Ett sätt att inreda med naturen, använda en stor gren som smyckeshängare. Cred till bävrarna som har gnagt av perfekta krokar. 
 
En annan lite större grej som har hänt den här månaden är att jag blev tillfrågad att gå med i Ruff Diamonds, vilket jag tackade ja till! Ruff Diamonds är sammanfattningsvis en grupp alternativa bloggare som har en egen sida på blogg.se. Ruff Diamonds håller just nu på att startas upp igen av Anna Munkhammar från bodenbynight.se och för tillfället är den tekniska biten lite rörig men bara vi får göra lite justeringar tror jag det kommer bli riktigt bra så småningom!
 
 
Det här har jag tyckt om under månaden:
 
A monster calls | Fruktansvärt sorglig men fruktansvärt fin på samma gång. Förutom att den är otroligt snyggt gjord lyckades den även förmedla en väldigt stark känsla. Har svårt för att gråta till filmer men den här lyckades med just det. 
 
Hidden FiguresHar egentligen inte så mycket att säga annat än att den här filmen är otroligt bra.
 
Leney's text "Imperfections" | Av någon anledning har jag känt mig väldigt medveten om alla yttre "imperfektioner" jag har den här månaden. Under hela min uppväxt har jag aldrig tänkt nämnvärt på mina sneda tänder men den här månaden kom det en period när allt jag kunde tänka på var hur ful jag kände mig, vilket samtidigt irriterade mig då jag hatar den här utseendefixeringen som vi har idag. Jag har väldigt lätt för att acceptera hur andra ser ut men när det kommer till mig själv verkar det gå lite trögare, den här texten kom precis när jag behövde den skulle man kunna säga.
 
➢ Vera - Säsong 7 | Förra året när jag var i fjällen med mormor och morfar visades det ett avsnitt av Vera en kväll. Tror vi började kolla mitt i ett avsnitt så trots att jag inte fick en speciellt tydlig bild av serien var det något som tilltalade mig. Tycker man om Sherlock kommer man förmodligen tycka om Vera också, tror jag. Får en mysig känsla när jag kollar på den här serien!
 
Breeny Lee's "Soul Surgery" yt-serie | Upptäckte den här yt-serien av en ren slump och jag tycker den är hur bra som helst, snyggt gjord och väldigt äkta. 
 
 
 
 
 
➢ Bege mig ut på en längre utflykt längst med den närliggande älven | Definitivt något jag kommer försöka göra om i maj när det är lite grönare på träden och varmare i luften.
➢ Åka ut till havet på en molnig dag | Egentligen så har jag typ gjort det men har en annan plats i tanken så jag tar med mig denna punkt in i maj.
 ➢ Fota självporträtt i naturen | De inläggen har inte kommit upp än men jag har gjort det! Inte så mycket som jag hade önskat men tycker det har varit lite för kallt och det får mig bara att se överdrivet sammanbiten ut på bild haha.
 Besöka traktens second hand butiker Har inget inlägg om det men hittade ett par saker som jag kommer försöka fota någon dag framöver. 
➢ Förså & eventuellt omplantera växterna på rummet 
➢ Bygga kondition | Har börjat springa 2-3 gånger i veckan och det är kul att man för varje gång orkar springa liite längre! 
➢ Försöka testa ett nytt recept varje vecka
➢ Övningsköra
➢ Gå till byns majbrasa | Kan förhoppningsvis strykas ikväll!
 
 
 Om du har missat tidigare månadssummeringar kan du kolla in dom här.
 
 David

Wow, det var mycket att läsa och fundera på! :)
Hoppas att det leder till flera inlägg.... om växter/jungeln, vädret däruppe och härliga utflikter. Att läsa om känslor är också bra. Hoppas att du mår bra, Molly, fin människa som du är! Oj då nästan midnatt... sov gott! Hälsa lilla gullegrisen från mig! :)

Svar: Tack så mycket!:D
Molly Wiström

2017-04-30 | 23:47:53Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback