Guld & Natur | + Eurovision Song Contest 2017 favoriter

 
 
 
Onsdag, för mig innebär det att jag är så gott som ledig eftersom vi endast har en lektion där vi får arbete på valfri plats. Mitt gymnasiearbete är i princip klart och nu ska jag knyta ihop säcken genom att skriva klart rapporten samt förbereda ett inlägg här på bloggen som innehåller en länk som gör att vem som helst kan läsa/se det jag har arbetat med. Eftersom filen är så stor hittade jag ingen bra sida att ladda upp den på, istället fick det bli en PDF-fil, det blir inte samma upplevelse men sak samma, jag har lärt mig en hel del tills nästa gång. Tanken var till en början att trycka upp en fysisk kopia men på grund av kostnaden och en miss från min sida valde jag att göra en digital bok istället, dock gjorde jag två affisher som jag printade ut i A2 bara för att ha något fysiskt att visa upp. Ännu har jag inte satt något exakt datum för när jag ska publicera arbetet men jag tippar på att det lär bli någon gång i slutet av mars då jag eventuellt ska göra några små justeringar i boken. 
 
 
 
 
 
 
 
Melodifestivalen är över (hoppades på att Nano skulle vinna) och eurovision närmar sig sakta men säkert. Igår lyssnade jag igenom alla låtar för
första gången och det fanns en hel del som jag fastnade för efter att ha lyssnat på dom några gånger. 
 
 
 
 
Mina favoritlåtar från Eurovision Song Contest 2017 (utan inbördes ordning)
 
1. JOWST - Grab The Moment // Norge | Älskar denna, unik, sätter sig direkt, upplyftande. Kommer ESC hållas i Oslo nästa år?
2. Blanche - City Lights // Belgien | Älskar melodin på denna, harmonisk.
3. Jana Burčeska - Dance Alone // FYR MakedonienVar tvungen att lyssna på den här några gånger innan den satte sig, det är refrängen som gör det för mig.
4. Hovig - Gravity // Cypern | Konceptet med att använda "gravity" känns lite uttjatat och texten är i överlag lite klyschig i den här låten men jag gillar verkligen melodin.
5. Nathan Trent - Running On Air // Österrike | Tycker den här låten är så mysig, liksom Norges bidrag är den väldigt lättsam och skön att lyssna på.
6. Dihaj - Skeletons // Azerbajdzjan | Också en låt som jag behövde lyssna på några gånger men nu tycker jag verkligen om den, häftig melodi, fantastisk röst.
7. Alma - Requiem // Frankrike |  Franska är så fint. Älskade Frankrikes bidrag förra året och tycker verkligen de fortsätter att leverera.
8. Lucie Jones - Never Give Up On You // England | Lugn men kraftfull. Kan dock inte låta bli att tänka att England har blivit personifierat och sjunger till resten av Europa efter att ha lämnat EU, haha.
9. Joci Pápai - Origo // Ungern | Älskar språket. Älskar melodin. 
10. Kristian Kostov - Beautiful Mess // Bulgarien | Tycker melodin i den här låten är otroligt mäktig och vacker, gillar verkligen denna.
 
 
 
 
 
Dela gärna med er om ni har någon favoritlåt från året ESC!
 
 alma

åh måste lyssna igenom esc-låtarna!! Brukar vänta tills de kör "inför esc" på svt några veckor innan tävlingen, men de ska inte ha det programmet i år tyvärr :( så får sätta mig och lyssna på dem sen!

Svar: Ska dom inte ha "Inför esc"??!! Jag som var mer taggad än någonsin på det programmet :( Men ja du borde lyssna igenom dom, skulle vara kul om du kunde göra ett inlägg med dina favoriter eller något :)
Molly Wiström

2017-03-30 | 10:41:12
Hemsida: http://almabengtsson.se
alma

sv: ska definitivt göra ett inlägg med mina favoriter när jag lyssnat igenom några gånger! :D
jaa, så ledsen att de inte ska ha det programmet :(

2017-04-03 | 22:35:38
Hemsida: http://almabengtsson.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback