Bilder från en regnig dag & lite om att blogga

 
 
 
Monday rant
 Då och då händer det att jag kommer på mig själv med att fundera över varför jag bloggar, inte för att jag överväger att sluta eller något sådant utan snarare av nyfikenhet. Jag lägger trots allt ner ganska många timmar på att pyssla med det här lilla utrymmet på internet som jag kan kalla mitt. Att driva en liten blogg kan ibland vara tufft men samtidigt har jag insett att det har lärt mig otroligt mycket. Det kan kännas en aning frustrerande när man lägger ner så mycket tid på något och när man väl publicerar det är det som att det går obemärkt förbi, jag tror att det är många som ger upp vid den punkten. Även om jag förstår den känslan så tror det det är viktigt att påminna sig själv om varför det är man gör det man gör. Att blogga har gett mig många nyttiga färdigheter som jag tvivlar på att jag hade utvecklat lika snabbt utan den här plattformen, det väcker en strävan efter att hela tiden bli en bättre kreatör. Personligen ger det mig även ett mål med mina bilder, allt blir ett projekt med en början och ett slut, man lär sig att skapa en helhet. Det är en hel vetenskap i sig att försöka göra allting till en visuell berättelse men det är också riktigt kul att försöka pussla ihop bilder för att skapa en specifik känsla som man inte kan förklara med ord. Det är vad jag gillar med att blogga. Det lär en också att bli tryggare i sin roll som kreatör (älskar det ordet), man lär sig att inte basera värdet på det man gör efter statistik och siffror, något som kanske är en bedrift i sig med tanke på de värderingar som finns i samhället. Jag ser den här bloggen lite som ett personligt projekt, det är här jag försöker skapa mitt "märke", försöka hitta min nisch och det som gör att jag som kreatör sticker ut. Det är en spännande utmaning och det enda sättet att anta den är att fortsätta skapa. Jag tror på att alla har något att tillföra, något att ge och meningen är kanske att hitta sin nisch så att man i sin tur kanske har möjlighet att inspirera andra. Jag själv har en lång väg kvar men det är en väg jag gärna vandrar. Det kan vara svårt att veta vart man ska börja men det viktigaste är att inte vänta på något startecken, börja nu.
 
 
 
 
Det jag vill med det här utrymmet är att dela med mig av berättelser, i bilder, stora som små. Vare sig det handlar om en utflykt eller en porträttserie, det finns en berättelse i allt och en fotografs jobb går ut på att hitta den.  Kanske berättas den bäst via en bildserie eller så lägger man allt krut på att frambringa den ur en bild som får tala för sig själv. Jag vill låta det ta tid, fokusera på en sak i taget och göra det med hela mitt hjärta. 
 
 
 
 
 Lmee

Går att göra vackra foton i regn också! Bra jobbat, likaså med texten!

2017-06-19 | 17:40:18
Linnéa Olsson

Så sant! Läste precis inlägget som Trendenser skrev om uppskattning mot bloggare/kreatörer (http://trendenser.se/2017/june/dags-att-borja-betala-bloggarna-med-tummen.html) och tycker det var så himla himla bra. Jag tror att det är massor av personer som uppskattar den tid man lägger ner på sin blogg och innehållet i den men glömmer att lämna ett fotspår efter sig. Jag har varit väldigt dålig på att konsumera bloggar på senaste det har varit väldigt youtube-tungt hos mig. Men jag försöker påminna mig själv om att lämna kommentarer så man faktiskt delar ut den uppskattningen man känner som man också hoppas att själv få. Vi ska inte vara så sparsamma med avtrycken i andras liv ändå.

Sen tycker jag att den tid jag följt dig verkligen sett hur du utvecklat din stil och bildspråk vilket är fantastiskt kul. Du borde verkligen sätta ihop en utställning om du får möjlighet någonstans!

Svar: Verkligen ett bra inlägg du delade med dig av! Det du skriver är så sant, försöker också bli bättre på att lämna kommentarer samt avvänja mig vid tanken på att allt ska gå så snabbt som möjligt, det är lätt att bara svepas med i strömmen av bilder och ibland får man bara påminna sig själv om stanna upp och verkligen ta sig tid, så fort man gör det märker man hur mycket man har gått miste om tidigare.
Tack så mycket, verkligen jättekul att höra att du tycker det ♥
Molly Wiström

2017-06-27 | 17:25:42
Hemsida: http://olssonlinnea.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback