Maj ~ Månadssummering 2017

 
 
 Maj...För mig har den här månaden varit en berg och dalbana, jag har ständigt pendlat mellan att känna mig pigg och hoppfull till att bli extremt introvert och vilja ta avstånd från allt. Något som man får förvänta sig av livet men det har varit många kurvor på kort tid och när man väl står på fast mark igen är det som att all energi är borta från att man har suttit och spänt sig genom hela resan. Maj är en av mina favoritmånader men för mig känns det som att dagarna har flutit ihop och bildat någon slags massa som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med än. Det är bara mycket på tankarna nu med studenten, körkortet, framtiden och samtidigt ska man försöka forma sig själv. 
 
 
 
 
Om det är något jag har insett under maj så är det att jag har en lång väg kvar. I juni vill jag vara brutal, för det är vad som krävs om man ska riva ner de stenmurar som man har byggt upp genom åren. Jag har irriterat mig på människor som har ett ursäktande sätt, folk som inte verkar stå för något. Grunden till den irritationen tror jag beror på att jag har sett delar av mig själv som jag inte har velat konfrontera, irritationen är som ett bevis på relationen jag har/haft till mig själv. Mitt mål är att hitta balans, jag tycker och tänker mycket men det är så mycket lättare att rycka på axlarna än att faktiskt sätta sig i opposition till något man inte håller med om. Ta ingen skit, va djärv och se till att vattna växterna, (motto för juni) haha. 
 
 
 
 
Jag har gjort det lite till ett personligt mål att införskaffa åtminstone en ny växt i månaden. Under den här månaden har jag införskaffat 6 nya växter, det gör mig glad. Tre har jag adopterat från mormor, en stod halvt bortglömd hemma och två köpte jag på Plantagen när jag såg att de hade sänkt pris på vissa växter. Jag gillar verkligen att pyssla med växter, hitta rätt kruka och rätt placering. Jag sökte faktiskt sommarjobb på en lokal blomsterbutik men det verkar inte som att jag har fått det så jag får helt enkelt leka florist hemma istället haha. Inte för att jag egentligen kan så mycket men krukväxter är ju rätt självständiga och jag gillar att se dom växa, hur svårt ska det vara liksom?
 
 
 Det här har jag tyckt om under månaden:
 
Planet Earth //Dokumentären som alla pratar/pratade om. Vet faktiskt inte varför det har tagit mig så länge att faktiskt kolla på den för jag sögs in snabbare än jag hade kunnat säga ordet "dokumentär". Verkligen fängslande. 
 
➢ Eurovision song contest | Den där perioden i maj när det känns som att (nästan) hela Europa bara tänker på musik och show. Älskar det.
 
➢ "Paranormal storytime" på Youtube | Vet inte hur jag hittade dessa klipp på youtube men jag har verkligen gillat att lyssna på personer som pratar om sina upplevelser. Jag bryr mig inte ens om det dom säger är sant eller inte, tycker bara om att lyssna på folk med berättelser. Kyla Rebecca, Loey Lane och Harmony Nice är dom jag har lyssnat mest på och som jag tycker är suveräna på att berätta. Själv har jag aldrig varit med om något övernaturligt, tror jag, men jag är definitivt öppen för att det finns "något mer" som vi människor bara inte förstår oss på ännu. Det finns ju såklart alltid en möjlighet att det man hör bara är påhitt men enligt mig gör det inte så mycket, en bra berättad historia är en bra historia, simple as that. 
 
This beautiful fantasticKanske en av de charmigaste filmerna jag har sett, en lugn men väldigt fin film. 
 
➢ Kikärtor | Om jag ska vara ärlig så har jag undvikit kikärtor en aning, tycker inte de har varit så mångsidiga att laga mat på då de har en ganska specifik smak till skillnad från till exempel bönor som man kan ha i allt då de har en väldigt neutral smak. Men det var då och nu är nu. Numera älskar jag att använda kikärtor i grytor och de är makalöst goda att rosta tillsammans med lite kryddor. 
 
➢ Drivved | Jag har varit väldigt dragen till kusten den här månaden och jag har sett till att ta tillvara på den dragningen genom att samla drivved och åka iväg på små utflykter som jag egentligen har velat göra under en längre tid.
 
 
 
 
 
Månadens bucketlist: (in review)
 
Vara ute så mycket som möjligt
➢ Äventyra längst med en lång skogsväg
➢ Åka ut till havet och fota på en molnig dag
➢ Införskaffa mer växter/naturinredning
➢ Bli klar med alla skolarbeten
➢ Äventyra till en närliggande by
➢ Springa + Yoga
 
 
 
 Om du har missat tidigare månadssummeringar kan du kolla in dom här.
 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback