July Bucketlist

 
 
 
 
 Ta körkort
Hela början av juli har hittills känts som ett slags "körläger", om en vecka har jag kunskapsprov och dagen efter det har jag uppkörning. För tillfället är det som att jag varken kan eller vill fokusera på något annat, jag försöker bara få dagarna att gå så att jag får det gjort trots att nervositeten kommer vara skyhög. Nu är det ju inte säkert att jag klarar det på första försöket men då har jag i alla fall gjort det och är förhoppningsvis mer förberedd tills nästa gång. Målet är ju dock att klara det på första försöket och därför ser jag till att både köra och plugga så mycket jag bara kan. Halkbanan gjorde jag i går och det känns väldigt skönt att ha den avklarad.
 
➢ Ha en cykelutflykt
En punkt som jag har gjort om lite sen förra månaden, då var jag mer specifik på två olika utflykter men sen insåg jag att jag skulle kunna slå ihop dom två utflykterna till en och samma.
                                                                                                                                                                                      
 
 
 
➢ Kliva upp i gryningen/på natten
Förra månaden ville jag stanna uppe en hel natt men för att inte rubba dygnsrytmen totalt tänker jag istället fokusera på specifika tider, bättre att kliva upp och ha ett mål än att tvinga sig själv till att hålla sig vaken. 
 
➢ Ha ett fotoprojekt
När man bloggar tror jag det är lätt att man vill att allt ska gå så fort hela tiden, helst ska bilderna fotas, redigeras och publiceras samma dag, typ. Det är en ganska ohållbar press egentligen, en konstnär gör inte klar en tavla på en dag. Jag vill skapa bilder som jag inte tröttnar på, ofta när jag gör snabba redigeringar kan jag, några dagar senare, komma på flera andra sätt jag kunde ha gjort det på. Jag vill kunna publicera bilder som jag verkligen känner mig klar med. Ett fotoprojekt kan vara nyttigt för att utveckla den kreativa processen och vänja sig vid att låta saker och ting ta sin tid. Kanske finns det en slags inbyggd oro för att förlora läsare hos oss som driver en blogg och därför pumpar vi ut så mycket material vi kan i ett hopp om att folk ska fortsätta läsa. På sistone har jag dock försökt ändra min filosofi lite, många av de personer jag följer publicerar kanske inte särskilt ofta men när dom väl gör det...Då vet man att det är riktigt bra. Det är lite det som jag vill försöka jobba mot.
 
 
 
 
➢ Fota episka porträtt i solnedgången
Inte vilka porträtt som helst med andra ord haha, hittade en tröja med volangärmar i tunt material på Röda Korset ridigare idag och den gav mig inspiration då jag tänkte att den skulle vara snygg att fota i motljus. Vill bara försöka experimentera med ljuset och försöka fånga någon slags magisk atmosfär.
 
 Åka till en annan stad och dokumentera vistelsen där
Det har blivit lite av en tradition att åka ner till Hudiksvall en dag under sommaren för att traska omkring, äta och gå på lokala affärer/försöka hitta alla affärer där de säljer second hand. Jag vilja utmana mig själv med att försöka skapa en slags visuell berättelse, det är alltså 100% "alternative-tourist mode" som gäller. En alternativ turist en en sån som gärna går på mindre gator och fotar detaljer, kanske hittar man en katt som ligger och solar framför en vägg i någon spännande färg eller också får man syn på en rostig skylt som skulle kunna göra sig bra på bild ;)
 
 
 
 
➢ Fota med blommor
Inser att jag har varit väldigt dålig på att fota med blommor trots att jag gillar växter så mycket...Ändring på det!
 
➢ Fota en vän i sandtaget
 Någon gång under förra månaden pratade jag med en kompis om att fota henne i ett riktigt häftigt sandtag som finns i närheten. Har alltid velat fota någon där och tror det skulle kunna bli riktigt snygga bilder i solnedgången. Håller tummarna för att det går!
 
 
 
 
 Isabella

Superstort lycka till med körkortet!!
Själv fick jag mitt nu i måndags, förstår inte att jag faktiskt får lov att köra omkring på vägarna helt själv nu? Känns som om jag gör något olagligt haha, men möjligheterna med körkort är oändliga. Fantastiskt!

Svar: Åh stort grattis!:D Förstår din lycka, vill också!:') Tack förresten, är taggad och livrädd på samma gång haha.
Molly Wiström

2017-07-06 | 19:31:19
Hemsida: http://szalai.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback