Second hand

 
 
 
I tisdags följde jag med mamma på några second hand butiker och ibland känns det som att det är när man inte söker efter något speciellt som man kan göra riktiga fynd. Ett av mina mål för det här året är att göra medvetna val och tänka efter innan jag köper något, även om något är billigt är det värt att tänka på det eftersom saker kräver  trots allt sin plats. Att handla second hand är något som jag uppskattar mer och mer för varje år känns det som, dels med tanke på miljön och den etiska biten men också för att om man hittar något blir det mer speciellt än om man går in i en butik och det finns 20 identiska kopior att välja mellan. Handlar man second hand gäller det att man befinner sig på rätt plats i rätt tid, något man såklart aldrig kan ta reda på i förväg.
 
 
 
 
 
 
Första stoppet gjordes på HK (Humanistiskt Kapital) och efter att ha strosat runt lite i klädavdelningen drogs mina ögon till en vinröd kavaj med en sammetsliknande textur. Eftersom jag precis har sett The Hobbit gick mina tankar direkt till den vinröda kavajen som Bilbo Baggins har. Den är lite för stor och jag stod länge och funderade om det var en deal breaker men jag kunde inte låta bli den eftersom det känns som jag ska ut på något stort äventyr så fort jag tar på mig den. Sen kostade den bara 20 kr också...Risken med såna priser är ju att man lockas att köpa "bara för att" vilket jag försöker komma ifrån, nu går ju pengarna ändå till något bra så den fick följa med hem.
 
 
 
 
 
 
På Second hand butikernas bokavdelning kan man hitta spännande saker...Ibland hittar man ingenting men då och då hittar man sådant som man aldrig trodde folk skulle lägga ifrån sig, "one man's trash is another man's treasure" som man brukar säga. Olästa böcker som knappt har en skråma på sig. När jag stod där och gick igenom raden av böcker fick jag syn på en bokrygg som såg sådär lagom sagolik ut och sen läste jag "Sherlock Holmes" och mina ögon spärrades upp en aning, ville göra en liten lyckodans där och då men jag fick hålla mig haha. Förutom det faktum att den är i otroligt bra skick så är den på engelska vilket gjorde mig väldigt glad! Trodde inte mina ögon när jag såg att den bara kostade 15 kr dessutom(!).
 
 
 Matilda

Second hand är alltid lika kul! Särskilt då man hittar kvalitetssaker eller saker man samlar på för en billigt peng. Har hittat väldigt mycket inredning genom second hand, hur bra som helst ju!

Svar: Håller verkligen med till 100%! Verkligen fantastiskt vad man kan hitta ibland!:D
Molly Wiström

2017-01-05 | 13:49:11
Hemsida: http://tildasofias.blogg.se
Isabella [ Fotografi ]

Men alltså, oh my god vilka fynd! Särskilt boken. Boknörden i mig känner lyckan med dig. ^^
Jag tycker ditt mål om att göra medvetna val låter himla bra och vettigt, försöker själv bli lite bättre på det. Och att verkligen ta tag i och hålla i min ekonomi. *hostar lite* Det sprang nämligen iväg lite när man gav sig in i medeltiden... Lite tyg här och lite pärlor där och oj där kom en marknad med en massa fina saker! Aj aj, inte bra. :p

Svar: Böcker är fantastiska, lyckan blir ju enorm dessutom när man får dom för en billig peng!
Haha förstår att det måste vara svårt att hålla sig på ett sådant ställe men samtidigt kan jag tänka mig att det var väl spenderade pengar! Mycket (och kanske nästan allt) av det som säljs där är ju hantverk av hög kvalité, dessutom är ju medeltidsmarknader inget som händer alltför ofta så det gäller att passa på!;)
Molly Wiström

2017-01-06 | 11:26:57
Hemsida: http://szalai.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback