Vårtecken, kladdkaka & vad jag gör när motivationen dalar

 
 
 Naturen är på gång och det enda som saknas nu är plusgraderna, det var riktigt varmt ett tag men de senaste dagarna har det varit ungefär -1° till 1° och min hud har svarat med att bli extremt torr. Inte speciellt lönsamt att klaga på vädret men är man dålig på att hantera kyla är det irriterande när allt man vill göra är att springa ut med vårjackan utan att behöva oroa sig för att frysa. 
 
Ibland kommer jag in i perioder när jag inte känner för att göra något, jag har skrivit om det förut då det kommer och går med jämna mellanrum. Dessa perioder är ofta rätt kortvariga men är man som jag och gillar göra saker kan det vara en aning frustrerande att inte ha varken energi eller motivation. På sistone har jag dock nästan skapat som en rutin för dessa dagar när motivationen dalar, inget som jag egentligen har tänkt ut men vanor som jag har byggt upp över tid.
 
 
 
 
En lista på saker jag brukar göra när motivationen dalar
 
☽ Städa
Det fanns en tid när jag försökte "tvinga" mig själv till att fota i ett försök att få upp motivationen, ibland fungerar det men för min del handlar det mest om att acceptera och ta det lugnt, på ett produktivt sätt. Brukar se det lite som att så ett frö, ge det rätt omständigheter och så småningom börjar det växa. Så när jag känner mig låg på motivation passar jag på att göra sådant som får mig att hamna "i fas". Att städa är inget jag föredrar att göra när jag egentligen vill ut och fota till exempel, så när jag väl har motivation strävar jag efter att det inte ska finnas några ursäker/hinder för det jag vill göra ( + Ett rent rum ger ju för övrigt en väldigt härlig känsla).
 
☽ Planera
Något som jag har börjat göra på sistone och som hjälper massor även om det bara är enkla planeringar som veckans matsedel, saker jag vill få gjorda under veckans gång eller i mitt fall, planera vad jag vill blogga om. En simpel sak som hjälper och underlättar mer än vad man tror. 
 
☽ Dekorera
Att dekorera behöver verkligen inte betyda att man åker iväg och köper nya saker, att bara flytta runt sådant man redan har kan skapa en helt ny känsla. Flyttar man en grej skapar det ofta en slags dominoeffekt som kan hålla en sysselsatt under en längre tid. På sistone har jag med enkla medel börjat inreda med naturen och det går verkligen att förlora sig själv (på ett bra sätt) i sådant pyssel. 
 
 
 
 
☽ Rensa & Organisera
Jag har alltid tyckt om att rensa och organisera, som liten var jag personen som städade mina kompisars rum när jag var hos dom. Att organisera är som terapi för mig, var sak har sin plats och att se hur ett rum långsamt går från stökigt till ordningsamt är något som jag njuter av att se haha. Att rensa är helt enkelt något som både är motiverande och rogivande på samma gång så detta är bland den första sysselsättningen jag brukar vända mig till när jag inte har något bättre för mig. Tycker man inte om att rensa och organisera så är det åtminstone värt det när det är klart.
 
☽ Yoga
Normalt sett är jag en ganska aktiv person med mycket energi men jag har dagar när jag kan känna mig svag och orkeslös. Sånna dagar tenderar jag att bli stillasittande och då är det extra bra med yoga eller bara vanlig stretching för att mjuka upp musklerna och få igång blodcirkulationen.
 
☽ Plugga
Att plugga behöver inte ha med skolan att göra, det skulle ju faktiskt kunna vara så att det finns något ämne man bara skulle vilja lära sig mer om och som man kan hitta gratis information om på internet. Sitter man framför datorn kan man lika gärna passa på att försöka lära sig själv någonting istället för att slösurfa.
 
 
 Man skulle kunna säga att det här är mitt sätt att fördriva tiden i väntan på att motivationen ska knacka på dörren igen. Egentligen handlar det bara om att acceptera och förstå att dessa lugna perioder är fullkomligt normala, det är bara det att i vårt samhälle ses det som något bra att ständigt vara upptagen. Det finns en press på att man hela tiden ska producera något, vilket är synd då det skadar både producenter och konsumenter.
 
 
 
 
 
 
 
Något annat som jag också brukar göra när jag känner mig lite låg på energi är att försöka lägga lite extra tid på att laga något gott. Det är sällan jag bakar nuförtiden men häromdan passade jag på att prova göra en kladdkaka med avocado istället för smör. Tror jag behöver justera receptet en aning men vart ändå positivt överraskad av den här kakan måste jag säga, lite nyttig samtidigt som den stillar sötsuget.
 
 David

Jag läste inlägget men blockerade bilderna. Det är en konstig känsla att titta på ett inlägg med inga bilder men min datatrafik är nästan slut! Hoppas att jag kan hinna till biblioteket och titta på bilderna snart! Har det varit så värmt där (-1)?? Temperaturen här sjönk till -8 häromdagen! :) Ta hand om dig själv, Molly! Sommaren kommer snart! Hälsa gullegrisen! :)

Svar: Haha vilken upplevelse! Ja, tänker inte låtsas som att -1 var någon större katastrof när man jämför med -8 men jämför man med vissa delar av Sverige som har runt 15° kan man ju inte låta bli att bli lite bitter (speciellt när man är frusen av sig haha)
Molly Wiström

2017-04-20 | 23:19:12
Ramona

Vilken smaskig kaka :) Ser verkligen kladdig och god ut. Sådana dagar när man inte har lust till något kommer mellan varven, tack för bra tips då :) Städa är något jag brukar göra då.
Hoppas du får en fin fredag :)

Svar: Det var den också även om jag måste hitta något sätt att förhöja smaken lite!:) Kul att du tyckte om listen, ha en bra dag du med Ramona!:D
Molly Wiström

2017-04-21 | 08:03:46
Hemsida: http://nouw.com/ramonaboethius
Ljuva Julia

Jag ääääääskar listan och gör ALLT det där, utom yoga och att baka något gott när jag tappar inspirationen. Gillar att tröstäta också.

Svar: Kul att höra! Det gäller att hitta sina "knep" och att äta god mat är definitivt ett bra knep!:)
Molly Wiström

2017-04-21 | 13:19:13
Hemsida: http://ljuvajulia.se/
alma

åh, jag måste verkligen bli bättre på att planera! Tycker aldrig att jag hinner med det jag vill

Svar: Tror jag alltid har underskattat det här med att planera tidigare, tyckte det mest verkade jobbigt (vem har tid att planera liksom?) men det visade ju sig att det faktiskt var ett ganska bra sätt att spara tid haha.
Molly Wiström

2017-04-25 | 14:35:54
Hemsida: http://almabengtsson.se
Maggiesskafferi

Kakan ser jättegod ut! Har du lagt ut receptet? :)

Svar: Tack! Helt ärligt så vart den sådär så la inte ut receptet, tänkte jag skulle förbättra det men det har inte blivit av x)
Molly Wiström

2017-09-25 | 21:49:34
Hemsida: http://maggiesskafferi.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback