Mars ~ Månadssummering 2017

 
 
Mars...Månaden när man kan börja prata om att det faktiskt är vår. Det karga och livlösa landskapet kanske inte direkt anses vara vackert men trots att allt går i samma färgskala kan jag inte låta bli att glädjas över det vissna gräset och trädens kala grenar. Det är som att stå på tröskeln till något fantastiskt, naturen kommer snart slå om och det gäller bara att försöka ta in allt som sker i ens omgivning. Temperaturskillnaden, ljuset, dofter, färger...Det går så snabbt och jag vill inte missa en sekund. Förutom att Mars har givit mig massor av motivation och inspiration inför kommande månad så känns det som att jag har tagit ett steg tillbaka för att reflekera/se över saker som jag tidigare har skjutit åt sidan. Det känns som att jag har sökt efter struktur och jag tror jag har börjat finna något som fungerar för mig, att planera är inte så tokigt trots allt. Det jag dock måste se upp för är att inte fastna i planeringen, jag måste lämna rum för spontanitet istället för att låsa mig vid småsaker. 
 
 
 
Det här har jag tyckt om under månaden:
 
Florence + The Machine | Jag har lyssnat på Florence + The Machine under en längre tid men som vanligt går det i perioder. Mars har varit en sådan period där jag helt enkelt inte kan få nog av hennes musik som också ger mig världens vårkänsla. Känner mig så trygg på något sätt när jag lyssnar på Florence Welch. Filmen "The Odyssey", med låtarna från albumet "How big, how blue, how beautiful", så bra!
 
20th Century Women | Kollade på den här filmen i början av månaden och gillade den verkligen. Den är bra av flera olika anledningar men jag gillar verkligen de vardagliga skildringarna, kolla så förstår du förmodligen vad jag menar.
 
"New Blog Resolution: Stop Contributing to the Noise" | Visserligen ett gammalt inlägg men ämnet som Corinne Alexandra tar upp på hennes fantastiska blogg är fortfarande/ kommer alltid vara aktuellt. Har haft det i åtanke hela månaden, kvalité före kvantitet.
 
 
 
 
 
(Från det att jag köpte min första systemkamera har jag fotat den här gamla stolpen varje vår 
när snön har smält undan, det har nästan blivit tradition vid det här laget.
 
 
☽ Sing Street | En till film som jag verkligen har uppskattat, såg den faktiskt en gång tidigare i slutet av förra året men det här är en såndan film som man lätt kan kolla på flera gånger, tror faktiskt jag uppskattade den mer när jag såg den för andra gången. En väldigt charmig feel good-film skulle jag kalla det. 
 
The true cost | En otroligt bra dokumentär som belyser problemet med fast-fashion/konsumtion. Dokumentären visar de urusla arbetsförhållande samt den enorma miljöpåverkan detta överflöd av kläder skapar. Tycker det här är en dokumentär som verkligen alla borde se. Inom samma tema gjorde Kristen Leo en bra video om H&M som är värd att kolla på (klicka på texten för att kolla på den).
 
Paterson | Ännu en, enligt mig, anmärkningsvärd film. Jag misstänker att åsikterna går isär om den här filmen, vissa skulle nog kalla den pretentiös och tråkig men jag tillhör dom som verkligen gillade den. I filmen får man bekanta sig med en ung busschaufför som skriver dikter om sin omgivning. Den här filmen bara är. Det är det lilla i vardagen som gör det.
 
 
Om du har missat tidigare månadssummeringar kan du kolla in dom här.
 
 Nathalie Isaksson

Vacker sammanställning och tusan vad snygga foto!

Svar: Tusen tack Nathalie!:)
Molly Wiström

2017-03-30 | 20:55:47
Hemsida: http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Bella

Så kul att läsa, älskar sådana här inlägg!

Svar: Kul att höra!:D
Molly Wiström

2017-03-31 | 17:00:56
Hemsida: http://nouw.com/bellss
Ramona

Vilken otroligt välskriven och fin blogg du har med massor av fina bilder <3

Svar: Tusen tack Ramona ♥
Molly Wiström

2017-04-01 | 08:26:57
Hemsida: http://nouw.com/ramonaboethiusNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback