Att ta med sig naturen in

 
 
 Mitt rum har sett väldigt olika ut genom åren, jag har gått från att täcka varje vägg med hästaffischer till att rensa ut nästan varje onödigt föremål i mitt rum. Förra året påbörjade jag min resa mot att leva mer minimalistiskt, för mig är minimalism en filosofi. Det har inget att göra med hur många saker man faktiskt äger utan det handlar snarare om förhållandet man har till det man äger samt hur man konsumerar. Att man börja rensa ut och göra sig av med saker är/kan vara en följd. Trots det ser jag inte nödvändigtvis mig själv som en minimalist, jag ser inte mitt sätt att leva som en kategori och även om jag inte har något problem med att bli kallad minimalist bryr jag mig inte speciellt mycket om benämningar varken på mig själv eller andra. Jag bara gör mitt bästa för att lotsa mig genom livet och hittar jag en stig som verkar intressant så undersöker jag den.
 
Den senaste sidostigen som jag har börjat följa involverar växter och naturen, jag har insett att jag älskar växer och att jag gärna låter dom ta plats i mitt rum tillsammans med andra föremål som jag på något sätt har hittat, vare sig det är i en second hand butik eller på skogens mjuka golv. 
 
(Kan passa på att nämna att de bruna fasanfjädrarna i bilden till vänser är köpta för några år sen i en pysselbutik, idag hade jag aldrig köpt dom. Gjort är gjort men planen nu är att för varje fjäder jag själv hittar ska jag byta ut en av dom.)
 
 
 
 
Numera har jag till exempel en gardinstång som består av en gren samt en klädhängare av drivved. Det ger mer själ och karaktär samtidigt som det påminner mig om om någonting, en historia. De prickiga fjädrarna från en hakspett tar mig tillbaka till en ridtur med Tösen och drivveden på bokhyllan påminner mig om en dag när jag gick med mormor och morfar på stranden. Det jag omger mig med är levande och det finns ingenting som slår det, för mig är det är ovärderligt. Från ett minimalistiskt perspektiv så handlar det om att inte låta det man äger bli en del av ens personlighet. När jag var mindre var det definitivt något som jag föll för, det fanns faktiskt en tid när jag tog med mig vissa böcker till skolan för jag tänkte att om vårt hus började brinna när jag var borta skulle jag inte kunna rädda dom, haha. Idag gillar jag att hålla ögonen öppna och sparsamt samla saker jag tycker om, till skillnad från när jag var liten låter jag dom inte utgöra min personlighet, istället tänker jag att det är på grund av min personlighet som jag samlar dom. De reflekterar den även om de inte utgör den.
 
 
 
 
Just det där med att samla drivved är något som jag förknippar med utflykter och äventyr då min mamma alltid brukade ta med mig och min bror till kusten för att leta vackra trädformationer. Kanske är det anledningen till varför jag har placerat en halvrostig gammal hink vid skrivbordet där jag i fortsättningen tänker samla drivved, något som får symbolisera de smä äventyr jag har varit på.
 
 
 madabouttea.se

Tänkte hälsa dig välkommen till vårt gäng! :)

Svar: Tusen tack!♥
Molly Wiström

2017-04-21 | 17:59:40
Hemsida: http://madabouttea.se/
David

Fint skrivet, Molly! Synd att jag kan inte se bilderna men jag kommer ihåg bilderna från ditt rum från 2016. Det var snyggt och stiligt! Men det är kul att läsa om dina tänkar. Tänkar och en historia skapar fina, djupa bilder som man kan beundra! Tack! :)

Svar: Mycket har hänt sen dess, tror jag har raderat de bilderna vid det här laget och skulle förmodligen grimasera lite om jag såg dom igen haha, men tack så mycket!:)
Molly Wiström

2017-04-21 | 22:27:50
Victoria

Hej! ville bara säga att jag har precis hittat din blogg & blev väldigt inspirerad! Älskar din blogg, din stil & dina otroligt superfina bilder. Ps! följer din blogg från och med nu :D
/ Kram :)

Svar: Tack så mycket Victoria, vad kul att höra!:D Välkommen förresten!
Molly Wiström

2017-04-21 | 22:46:28
Hemsida: http://nouw.com/vickanfoto
Line Jacklin

Jätte fin och inspirerande blogg, tycker om ditt senaste inlägg hur man framställer sig i sociala medier och tar fram dom bra sidorna. Därför tycker jag det är jätte viktigt och bra inlägg som du skrev, stor tumme upp tjejen :D

Svar: Tusen tack!♥
Molly Wiström

2017-04-24 | 12:20:28
Hemsida: http://holypinata.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback