Kattporträtt

 
 
I mitten av förra månaden var jag och tog lite bilder på både Moa och hennes djur, hon har fått bilderna för längesen men jag har inte kommit till skott att göra dom klara för bloggen riktigt än, mest på grund av att det har kommit andra fotograferingar emellan och så har jag blivit ivrig på att få redigera dom osv, men nu när lovet är på ingång tänkte jag sätta mig ned och fixa dom innan hösten släpper taget helt och hållet. Tills dess att dom är klara kan jag visa några spontana bilder på Moas katt (som jag har glömt namnet på).
 
Till en början var inte jag en kattmänniska, den främsta anledningen berodde kanske på det faktum att min mamma ogillar katter (om man ska vara mild), så det är vad jag har vuxit upp med och jag antar att det har färgat mina egna åsiker även om jag alltid är snabb att sätta mig på huk och klappa en katt om den är inom räckvidd. Förr ansåg man att katter var onda varelser, häxans följeslagare. Kanske är det omedvetet något som ligger kvar, den där fruktan som så småningom ledde till häxprocesserna. Om man ska hoppa av spåret en stund så är en häxa för mig är inte någon ond person, en häxa för mig skulle kunna vara en kvinna som besitter mycket kunskap om djur och natur. Men för att återkoppla till katter så kom jag till en punkt där jag insåg att katter är fantastiska djur, de gör som de vill och ställer till med kaos ibland men även om vi numera säger "tamkatter" så är de i allra högsta grad vilda djur som, för det mesta, väljer att bo med oss. Jag gillar den här villkorslösa realtionen vi har med katter, vi förväntar oss inte speciellt inte mycket av dom. Av hundar kräver vi lydnad och av hästar kräver många att den ska gå att ridas. Katten är det djur som vi har lättast att bara acceptera och det tycker jag kan lära oss någonting. Det lär oss att ta saker och ting för vad det är utan att ständigt sätta upp krav och villkor.
 
 Anita

Fina bilder :D

Svar: Tack!:D
Molly Wiström

2016-10-27 | 21:57:39
Hemsida: http://siliiins.blogg.se/
David

Vilken blick katten har! Kanon bilder!:D
Vad glad jag blir att ha en gosig lilla kaos katt som granne! ...bara att hon slutar ligga i bakhål brevid min dörr när det är morkt... och så nära till Halloween, hahaha. :D

Svar: Eller hur, känns nästan som att man blir hypnotiserad! Tack!:D
Molly Wiström

2016-10-27 | 22:52:37
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fina bilder

Svar: Tack så mycket!:D
Molly Wiström

2016-10-28 | 09:27:18
Hemsida: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
Rebecca Adnell

Så fina bilder!

Svar: Tack!:D
Molly Wiström

2016-10-28 | 11:35:24
Hemsida: http://rebeccaadnell.se/
alma

Fina bilder! Var inte heller en kattmänniska som barn, då var det hundar all the way för mig. Men sedan kom vår kära katt Felix och adopterade oss som familj. Han strosade omkring i vårt bostadsområde i några veckor innan han en dag bestämde sig för att följa med mig när jag var ute i trädgården. Vi gav honom köttbullar och mjölk eftersom han var så mager och sedan den dagen har han varit vår (eller, vi har varit hans snarare). Det är det jag gillar med katter, att vi inte kan styra över dem, de gör precis som de känner och vill. De är så himla ärliga djur, och jag känner mig lite extra älskad när Felix väljer att sova i just min säng. Helt galet att han har vänt mig från att vara 100% hundmänniska till att bli kattmänniska. Älskade Felix.

Svar: Tack! Vilken fin berättelse om Felix, känns verkligen som att han valde dig!:3
Molly Wiström

2016-11-01 | 19:10:41
Hemsida: http://almabengtsson.se/
David

Test

2016-12-10 | 20:54:30Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback