Dagar som gått...

 
 
Från bitande kyla till plusgrader som får snön att smälta i rasande fart. Av någon anledning känner jag mig ivrig och en aning viljelös på samma gång, men för min del är det bara att vänta ut det. Inspirationen kommer och går, under tiden man inte kommer sig för att skapa något får jag chans att jobba på andra saker, vare sig det är yoga eller ta promenader (måste verkligen gå ut mer för det ger så mycket), det är kanske inte så motiverande att bege sig ut när allt man ser är mörker ute, men på sitt eget sätt är det vackert också. Det är otroligt egentligen hur snabbt man anpassar sig, från det att solen knappt gick ned till att egentligen bara ha några timmars dagsljus om dagen. När det var ljust tänkte jag att det här är livet och nu känns det mysigt med mörkret på något sätt, tända ljus och varma drycker.
 
Häromdagen tog jag en omväg genom stan, på väg till bussen som skulle ta mig hem, jag går vanligtvis väldigt snabbt och brukar alltid gå den kortaste vägen, men den dagen hade jag ingen brådska så jag gick väldigt långsamt och tog istället en liten sväng ner på gatan där alla stora butiker ligger. Julbelysningen har precis blivit uppsatt i stan och istället för att gå i rask takt försökte jag bara ta in så mycket som möjligt. Ljus, belysning, rörelser, temperatur, ansiktsuttryck...Det är ganska härligt ändå att bara släppa allt och verkligen lägga märke till sin omgivning ibland. Jag är medveten om att det låter väldigt uttjatat osv men faktum är att det aldrig är fel att lägga märke till sin omgivning, så är det med det.
 
 
 
 
Sen det där med att gå ut när det börjar skymma, eller snarare: att inte låta sig hindras av skymmningen. Dags att plocka fram pannlampan igen tror jag. Speciellt vackert kommer det bli när det kommer nysnö, ser fram emot att trotsa mörkret och bege mig ut i skogen. Det lär ju inte bli så bra bilder men ibland får man bara lämna kameran hemma så man kan springa runt som ett barn igen, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även om jag inte har fotat så mycket den senaste veckan så har jag läst en del samt börjat kolla på en serie som jag har blivit något investerad i. Även om "The White Queen" kom ut för ett tag sen så har jag inte hört talas om den förrän nu, jag har ganska många saker jag irriterar mig på angående den serien men trots det vill jag se mer. Tror det mest beror på omgivningarna och alla vackra kläder och håruppsättningar, själva storyn blir lite repetitiv men eftersom jag fortsätter kolla på den måste den ju göra något rätt antar jag.
 
På svenskan jobbar vi just nu med modernismen och jag har valt att läsa en bok av Karin Boye vid namn Kallokain, en klassiker. Jag har inte läst någon bok i den här stilen innan, tror jag, men trots att jag är ett fan av fantasy så fastnade jag verkligen för den här boken och kan verkligen tänka mig att läsa mer (mellan Game of Thrones och The Stormlight archive dvs). Läste ut den idag så den tar i hög grad upp mina tankar för tillfället och jag gillar böcker som får en att tänka på lite filosofiska frågor, haha.
 
 Josefine Svärd

Din blogg är så magisk...

Svar: Tusen tack Josefine! Betyder verkligen supermycket att få höra ♥
Molly Wiström

2016-11-22 | 20:58:14
Hemsida: http://josefinesvard.blogg.se/
Miss Baby Peaches

Riktigt vackra bilder!

Svar: Tusen tack!:D
Molly Wiström

2016-11-23 | 12:01:02
Hemsida: http://missbabypeaches.se/
David

Fint landskap och fint skriven text! Konstigt hur en bra men oväntade förändring kan göra en förtvivlad. Dags för mys som du skrev. :)
Jätte fint bakljus i dagsljus bilderna! Gräset verkligen lyser i bild nr. 2! Jag känner till en plats var jag vill prova med bakljus på morgonen.
Fin lykta! Det tog lite tid innan jag fattade att du har hängt upp den i ett träd. Fint när man blir uppslukad av en bok och tankar... och landskapet. :)
Det går inte att skilj mellan moln och berg i bilderna! Karin Boye... ska hålla utsikt. :)

Svar: Tack!:D
Molly Wiström

2016-11-24 | 00:41:07Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback