I parken med mormor och morfar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I mina ögon är detta en påbörjad deathly hallow symbol, Harry Potter följer med en för resten av livet.
 
 
Bilder från ena dagen med mormor och morfar när vi tog en promenad till Merlo slott, kameran riktades mestadels nedåt men jag tycker det är så härligt att äntligen få se barmark och alla de jordiga färgerna! Jag är trots allt född i jungfruns tecken vilket innebär att mitt element är jord, kanske därför jag blir överlycklig över sånt här. 
 
 Find me where the wild things are

 
 
 
" Never seek validation from anyone. Learn to love and be kind to your body, mind and soul. Notice there is a vast difference between judging and valuing yourself. Don’t settle for blending into the background of society and doing things simply to gain the approval of others. Never be afraid to speak your mind, never be scared to do what makes you happy, and never feel pressured into changing yourself to be like other people. Strive to be the best version of you you can be. You are your very best friend. Only you can give yourself feelings of self-worth, acceptance, happiness and security. You are beautiful just how you are. This is a temporary life so don’t you dare change for anyone but yourself. "
 
 
 
 
 
 
Påsklovet har knappt börjat, luften doftar jord och jag känner mig oövervinnlig, naturen har den inverkan på en. Det inte handlar om att stå på toppen av allting med alla under sig, det handlar om att stå i mängen där alla är på samma nivå. Du är precis där du ska vara. 
 
Alltid när jag har varit borta i flera dagar känner jag mig alltid en aning frånkopplad när jag kommer hem, det känns lite som att jag står mellan två världar. Det är inte en känsla jag gillar men allt som behövs är en tur i skogen. Sätta sig ner på en stock eller en sten och bara andas, det får vem som hels att dras tillbaka till här och nu.
 
Något som jag dock älskar är "fortsatt äventyr", jag gick en liten runda och när jag kom hem tog jag ytterligare en liten spontan runda upp i skogen för att sätta mig på en sten och blicka ut över bergen i skymningen. En fågel delade sin sång i en atmosfär som var helt stilla. Det är stunder som dessa som får mig att tro på att det finns magi och ljus här i världen. Trots allt mörker som människan skapar så har jag ändå en positiv framtidstro. Allt som existerar på den här jorden är sammanlänkat men förändrningen man vill se måste börja med en själv, vi kommer fixa detta, det finns fortfarande så mycket kärlek här i världen.
 
 Noise

 
 
 
 
 
 
 
 
Otroligt skönt med en tjuvstart på påsklovet måste jag säga, det är dock svårt att ta en dag i taget när allt man vill göra är att tänka på saker man vill göra under årets gång, små ideér och möjligheter dyker upp lite då och då. Vintern gjorde en liten återkomst och det har snöat konstant i två dagar nu, flingorna är dock både små och få vilket är positivt. Idag har jag också gjort ett spännande köp som får det att klia i fingrarna men jag får ge mig till tåls i några veckor. De två första dagarna av lovet kommer jag spendera hos mormor och morfar, tänker bara ha det gott, skriva och läsa. Ska försöka läsa ut "A dance with dragons" av George R.R Martin, har bara några hundra sidor kvar och de lär avverkas ganska snabbt, den är så bra! Omöjlig att lägga ifrån sig när man väl har plockat upp den (som alla de andra böckerna i serien). Någon av er som har läst A song of ice and fire?
 
 Vinterns slut

 
 
Den här bilden fotade jag för lite över en vecka sen när det var dimma och jag klättrade upp på ett litet berg för blicka ut över hela byn genom trädtopparna. Så otroligt vackert, jag stod en stund och funderade över hur den här platsen såg ut i en annan tid. Jag tenderar att dras till forn- och medeltiden och mina tankar brukar stanna en stund på fornlämningarna som finns i området.  Sen kickar fantasin igång och nu är det jag som skapar världen jag har framför mig. En värld som påminner väldigt mycket om Westeros och Middle Earth...
 
 
 
 
Under slutet av lovet hann jag också med att fota några simpla självporträtt i fönsterljuset. När jag fotade dessa ville jag bara att våren skulle anlända och på bara några dagar fick jag återigen uppleva hur snabbt allt kan förändras vid den här tiden på året. På bara några dagar har snön sjunkit undan helt på vissa ställen, det gör mig så glad att äntligen få börja se bar mark igen, som jag har längtat efter de där "jordiga" tonerna! Det känns otroligt skönt att den värsta vintern är över, (inga mer -20 grader!) Att inte behöva frysa ihjäl när jag hoppar av bussen och går till skolan är nog för att få mig att bli överlycklig.
 
När våren kommer har jag alltid lättare för att känna uppskattning samt att notera små saker som gör mig glad. Under den mörkaste och kyligaste delen av vintern känns det mest som att jag hela tiden vill att nästa dag ska komma så att man får allt överstökat någon gång. Plötsligt kommer den där dagen när allt vänder, dagarna känns längre och temperaturen stiger, det är nästan så att jag får nypa sig i skinnet.
 
 
Här kommer en lista på underbara saker som gör mig glad just nu:
Vårritter | När jag åker till stallet under veckodagarna är det fortfarande ljust, solen håller precis gå ner och himlen bjuder på magiska färger. Jag har insett hur mycket jag älskar att rida i skymningen, på något sätt så känns allt så lugnt. Grusvägen har börjat tina upp och jag tycker det är så mysigt att bara skritta fram i sakta mak samtidigt som man ser hur ljuset förändras och rosa moln sakta förflyttar sig över en himmel som går i alla nyanser av blått. Att höra det dova ljudet av hovar som går på bar mark och känna alla dofter som våren erbjuder är sann livskvalité. Det är vid dessa tillfällen jag känner den där känslan av "oändlighet", det är svårt att sätta ord på den känslan men det går hand i hand med att känna sig fri. 
 
 
⊱  ⊰
 
30 Days of Yoga | I början av året bestämde jag mig för att börja utöva yoga samt att göra det till en rutin, vilket har gått väldigt bra! Jag upptäckte Adriene's kanal på Youtube och hakade på en "30 Days of Yoga" under hela februari. Sen nu i mars började jag på en annan som hon hade förra året och det passar mig perfekt! Det är verkligen motiverande att gå efter en redan färdig plan, speciellt nu i början, nybörjare som man är. Jättebra för att lära sig grunderna samtidigt som man bygger upp styrkan och smidigheten som krävs för andra rörelser. Det jag ville få ut av träningen var egentligen bara att lära känna min kropp och bygga upp den på samma gång, vilket jag absolut har gjort och det är nog för att man ska vilja fortsätta.
 
⊱  ⊰
 
Lord Huron | Det är alltid lika fantastiskt att upptäcka ny musik och för bara några dagar sen upptäckte jag Lord Huron. Alltså jag älskar melodierna de bjuder på, jag har insett att jag verkligen gillar att lyssna på indie/indie-folk. Mumford and Sons och nu: Lord Huron, är band som jag alltid kommer förknippa med våren, lugna sommar/vårkvällar och äventyr i skogen.
 
⊱  ⊰
 
Bloggar | Att upptäcka nya bloggar är enligt mig minst lika roligt som att upptäcka ny musik, så här kommer några jag har hittat och fullkomligt älskat på sistone:
♦ Sincerely Kinsey - En blogg som trollbinder mig varje gång jag besöker den, inspiration på alla plan, fotografi, mode, livsstil...allt!
♦ A girl named Leney - En blogg som jag finner otroligt mysig
♦ Roots and feathers - En till väldigt mysig blogg enligt mig.
♦ Natalie Allen - Hennes bilder!
⊱  
 
Den här videon | Jag vet inte vad det är med mig och fint redigerade hästvideos tillsammans med mysig musik men de gör mig otroligt glad och peppad samtidigt som jag får världens längtan till sommaren. Tycker dessa videos är så fina på ett helt underbart vardagligt sätt, jag bara älskar't!
 
 Red Riding Hood

 
 
 
 
 
 
 
 
Något jag inte tycker om är när man känner sig nöjd över ett par bilder men sen när man kollar på dom någon dag senare känner man sig inte riktigt lika nöjd längre, en alldeles speciell typ av besvikelse. Men jag tänker inte hänga läpp utan planerar att göra om det här någon grå dag under årets gång. Den här fotograferingen skedde väldigt spontant efter att jag helt plötsligt kom på att det fanns en röd kappa nere i förrådet som bara skriker rödluvan! Lite mer planering och lite mer rekvisita hade varit på sin plats.