Fawn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bilder från ett skolarbete 
 
Förra veckan fick vi i uppgift att fota med portabelt ljus, vi var tvungna att hålla oss i skolans lokaler men när jag gick runt och sökte efter ett lämpligt ställe hittade jag inget som riktigt tilltalade mig. Mitt i ett steg kom jag dock på att det finns ju en källare också...Så vi var ett litet gäng som gick ner för att kolla och alla hittade snabbt platser att fota på. Jag valde rummet där skolan förvarar alla uppstoppade djur, det var extremt trångt att fota där då det var fullt med möbler, men vill man så går det. Maja var som klippt och skuren för den här typen av bilder och gav bilderna precis den där känslan jag ville komma åt. Under dagens lektion skulle vi skriva ut och montera, valde de fyra bilderna som ni kan se här ovan tillsammans med mitt namn som också skulle vara med. Ett väldigt roligt projekt, det är sånt här jag vill göra!
 
Har inte bloggat så mycket den här veckan men lustigt nog så känner jag mig väldigt inspirerad till det mesta just nu. Jag känner att varje gång jag lägger upp något på bloggen så vill jag att det ska hålla hög kvalité, vill inte publicera något bara för att jag känner att jag måste utan det ska komma från hjärtat. Men jag är verkligen ivrig på att börja lägga ner mer tid på inläggen, har blivit så inspirerad av ett par bloggar jag hittade för bara någon dag sen. ( Funderar på att göra ett inlägg om det. ) Det har fått mig att vilja skriva mer här på bloggen. Bilderna kommer alltid stå i fokus men jag älskar att läsa bloggar som kombinerar bild med text så det känns bara naturligt att man själv ska vilja driva en sådan blogg. Det spelar ingen roll om ingen läser det, jag gör det för min egen del. Det behöver egentligen inte vara långa och "djupa" texter utan det kan vara vad som helst. Inspirerande bloggar/bilder/filmer, musik osv, det blir som ett komplement till de biler man har tagit. Nog om det, nu ska jag läsa bloggar och fortsätta absorbera inspiration innan jag kollar på en film med lite choklad och nötter! ;)
 
 Light will lead the way

 
Från i lördags när vi galopperade runt på fälten, finaste hästen ♥
 
 
 
Från idag när jag klättrade upp på berget för att njuta av de sista solstrålarna.
 
Sunday Rant
Igår gick jag, känslomässigt, igenom en hel del. Det låter dramatiskt men jag kände mig mest väldigt frånkopplad. Genom att kolla på en video från ett annat land kom jag att tänka på hur mitt liv skulle ha sett ut om jag hade bott på ett visst ställe. Hur hade det varit om jag till exempel föddes i Island, Österrike, England osv? Jag tänker rätt mycket på det för jag tycker det är intressant men igår fick det en ton av negativitet. Alla dessa platser men här sitter jag. Ibland ville jag dock jubla av lycka och förväntan, det gick verkligen  upp och ner. Ibland började jag tänka på saker jag vill göra till sommaren och på alla bilder jag vill ta. Jag antar att det hela kan summeras i att jag inte befann mig i nuet överhuvudtaget vilket ledde till en väldigt underlig känsla. Det var som när man var liten och det precis hade snöat, allt man ville göra var att rusa ut men föräldrarna tvingade en att ta på sig alla ytterkläder först, vilket kändes som en evighet. Snön låg orörd därute men själv fick man stå inne och krångla med vantarna. Nu är det dock inte snö det handlar om utan nu är det istället världen i sig. Så många platser men vad kan man göra annat än att ge sig till tåls.
 
...för att röja sikten från alla tankar dansade jag lite fjantigt till Pilot av Amber Run och kollade på How to train your dragon...Att röra på kroppen brukar hjälpa för att guida en tillbaka till här och nu. Det hjälpte även den här gången och när sikten var klar kunde jag istället börja känna mig inspirerad och motiverad. En dag i taget nu.
 
 The tree of life

 
 
Nu ska jag kolla på Game of Thrones och äta blodapelsin.
 
 Ice

 
 
 
 
 
 
 
 Innan snön kom

 
 
 
 
Bara någon dag efter att jag hade varit ute och fotat dessa vaknade jag till ett vitt landskap och vindar som fick huset att knaka. Vinden avtog snabbt men det känns som det har snöat lite varje dag nu, vilket jag tycker är mysigt. Tänker dock inte kommentera på kylan haha. Imorgon blir det vinterbilder!
 
 Redigeringsvideo

 
 
 Kolla i HD!
 
 
Fick en förfrågan för ett tag sen om att göra en till redigeringsvideo och efter mycket om och men är den äntligen uppe. Jag och Premiere Pro CS6 kom inte alls överens när videon skulle exporteras och sparas. Det jag gjorde med förra redigeringsvideon fungerade inte alls utan istället fick jag den pixligaste film jag någonsin skådat. Men runt 10 försök senare går det åtminstone att se något, även om kvalitén fortfarande inte är helt 100.
 
I början när jag jobbar i camera raw arbetar jag väldigt långsamt (haha) då jag hade speciella inställningar, normalt brukar jag gå på känsla men nu ville jag komma så nära bilden jag postade i förra inlägget som möjligt. (Så därför följde jag en liten lapp som satt på ena hörnet av dataskärmen där inställningarna som jag använde stod nedskrivna) Man har sina tekniker. Det finns definitivt bättre videos därute om att redigera porträtt osv men there it is.
 
Texturen jag använder mot slutet hittade jag här och den får man använda som man vill. Kunde inte heller låta bli att använda Game of Thrones "introt", har snart läst ut första boken så är helt upplsukad av den världen.
 
 
Hoppas det ger er några idéer!
 
 
 
 The seven kingdoms

 
 
 
 
 
 
 
 
* Introt till Game of Thrones spelar i bakgrunden*
 
 
Game of Thrones rant
I julklapp fick jag A game of Thrones box set, så de senaste dagarna har jag läst väldigt mycket. Har kommit över halvvägs i första boken och den är så jävla bra! Började kolla på serien för drygt ett år sen och blev såklart väldigt nyfiken på böckerna, att läsa böckerna är alltid en helt annan upplevelse så även om man vet på ett ungefär vad som kommer hända längre fram så gör det ingenting, det är lika fantastiskt ändå. Känslorna går dock som på en bergochdalbana, och värre kommer det att bli...Att älska House Stark blir stegvis allt mer brutalt.
 
Jag har också spenderat flera timmar med att lyssna på människors teorier om olika karaktärer och vad som kommer hända. Timmarna bara rann iväg häromdan men det är helt enkelt för intressant för att kunna låta bli. Det kan verkligen sluta hur som helst har jag insett. Men R+L=J, right? Jag kommer bli grovt besviken om det inte är sant.
 
Vart också lite chockad över att alla är så unga i böckerna, Daenerys är typ 13, galet. Men hur som helst så känns det som att de kommer att hamna bland mina favoritböcker.